Braun Silk-épil 5 Wet & Dry review

Wie mooi wil zijn moet pijn lijden, als het op ontharen aankomt is dit spreekwoord wel van toepassing. Epileren, of je het nu doet door middel van waxstrips of een epileerapparaat, helemaal pijnloos is het niet. Maar epileren is wel een efficiënte manier om haartjes te verwijderen en als je dat ook nog eens kan doen tijdens het douchen is er helemaal geen reden meer om nog naar een scheermesje te grijpen.

En dan wordt het epileren bovendien minder pijnlijk want door het warme water gaan je poriën openstaan. Ik testte de Braun Silk-épil 5 Wet & Dry en nam hem mee onder de douche, benieuwd naar mijn bevindingen?

Silk epil 5 wet and dry

De Silk-épil 5 van Braun is te koop in drie versies die van elkaar verschillen naargelang de extra functies en opzetstukken die ze hebben. De turquoise versie die ik heb getest heeft geen extra’s zoals een massage roller of een scheerkop, een basic toestel dus en ik vind het prima zo. Voor epileren op een droge huid gebruik ik de Silk-épil 9, de 5 zou ik eerder meenemen op vakantie waar je toch al vaker doucht of in water bent en de haartjes sneller terug groeien.

braun silk epil wet en dry 02

In de doos zit een oplader en een borsteltje, al zal je die niet vaak nodig hebben als je je epilator onder de douche gebruikt. Er blijven namelijk amper haartjes achter, het geeft wel een hygiënisch gevoel op die manier. Opladen duurt 1 uur en vervolgens kun je het toestel draadloos gebruiken gedurende een half uur.

De snelheid kan aangepast worden door middel van een druk op de knop. Geen wieltje om aan te draaien zoals bij de Silk-épil 9 maar dit werkt net zo goed, en zeker met natte handen. Het toestel ligt trouwens goed in de hand dankzij het antislip gedeelte.

Braun Silk epil wet and dry epilator

De Braun Silk-épil 5 Wet & Dry bevat 28 pincetjes met Microgrip technologie. De Silk-épil 9 heeft er 40 maar ik heb niet de indruk dat het epileren trager gaat, integendeel. De haartjes worden makkelijker verwijderd tijdens het douchen en wat de pijn betreft, dat valt echt goed mee. Mocht je toch nog twijfelen, lees dan dit artikel met nog meer tips zodat epileren bijna helemaal pijnloos wordt 😉

Epileerapparaat van Braun

De paarse variant van de Silk-épil 5 is op Coolblue te koop voor €84, deze heeft een paar extra functies.

Wat is jouw favoriete manier van ontharen?

Dit vind je misschien ook leuk?

10 Reacties

 1. 13 januari 2016 / 8:09 AM

  Heb ook een silk epil en is erg fijn. Helaas is hij vrij snel leeg (half been na volledig opladen) en braun klantenservice is echt bedroevend. T is een fijn apparaat maar voor mij nooit meer.

  • Bianca
   13 januari 2016 / 2:14 PM

   Wat jammer! Ik heb mijn eerste al bijna 10 jaar en heb nog nooit problemen gehad, doe ook erg lang met een volle batterij. Denk dat je pech had met het toestel maar dan zou de fabrikant een oplossing moeten bieden 🙁

 2. 13 januari 2016 / 8:43 AM

  Ik ben er helaas niet zo’n fan van..

 3. 13 januari 2016 / 8:53 AM

  Dat is zeker handig. Dat je de epilator onder de douche kan gebruiken. Jammer voor jou Cindy dat de braun klantenservice echt bedroevend is. Lijkt mij een goed product.

 4. 13 januari 2016 / 12:02 PM

  Voorlopig heb ik alleen nog maar teleurstellende resultaten behaalt met epilators, maar ik wil ze gerust nog eens een kans geven. Met elke nieuwe generatie die uitkomt zal de technologie wel verbeteren, dus wie weet, misschien vind ik ooit wel een epilator die mij de perfect gladde benen geeft die ik wil.

 5. 13 januari 2016 / 2:04 PM

  Lijkt mij een fijne apparaat, maar ik gebruik nog steeds het liefs Scheermesjes 🙂
  X

 6. 13 januari 2016 / 2:20 PM

  Ben ook aan ‘t epileren gegaan en ik moet toch nog steeds wennen. Maar meegenomen is dat de haartjes echt veel langer wegblijven!

 7. 13 januari 2016 / 6:57 PM

  Ik zou mijn Silk épil eens moeten vervangen, want die is ondertussen al redelijk oud en werkt niet meer zo nauwkeurig! Ik ben dus wel benieuwd naar deze 🙂

 8. 13 januari 2016 / 7:40 PM

  Het lijkt mij een heel handig aparaatje, het ziet er ook erg mooi uit….zelf heb ik weinig tot geen lichaamsbeharing…ik heb zoiets dan ook nog nooit gebruikt, want die 3 en halve okselhaar kan ik nog met een ouderwets scheermesje te lijf…Ik kan mij voorstellen dat zulke aparaatjes wel prettig moeten zijn in gebruik, als je veel lichaamsbeharing wilt verwijderen…

 9. 14 januari 2016 / 9:21 AM

  Zoiets gebruik ik zelf niet, maar na jouw review ben ik wel benieuwd!
  XOXO esmee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *