Epileren is minder pijnlijk met deze tips

Anno 2016 zijn er veel verschillende manieren om je benen, oksels en bikinilijn te ontharen, de ene al wat pijnlijker dan de andere. Vandaag ga ik het hebben over mijn favoriete manier van ontharen: epileren. Niet de minst pijnlijke manier en daarom heb ik enkele tips om het ontharen met een epileerapparaat minder pijnlijk te maken.

Epileerapparaat van Braun

Lidocaïne zalf
Bij de apotheek of drogist is een zalf te koop met het ingrediënt lidocaïne. Lidocaine verdooft de huid en je kent de zalf misschien wel omdat ze ook wordt gebruikt bij kinderen die bang zijn voor prikjes. Ik ben zelf geen fan van medicijngebruik maar als je een hele lage pijngrens hebt en toch wil overstappen op epileren dan kan zo’n crème een prima hulpmiddel zijn om je door de eerste keren heen te helpen.

Neem vooraf een douche
Een warme douche zet de poriën open zodat de haartjes makkelijker geëpileerd kunnen worden. Nog beter is het om een wet&dry epileerapparaat te gebruiken, die kun je gewoon meenemen onder de douche en zo wordt epileren een stuk minder pijnlijk. Zorg er wel voor dat de haartjes niet langer zijn dan een paar mm want doordat ze zo zacht zijn door het douchen kunnen ze afknappen tijdens het epileren.

Vooraf scrubben
Scrubben, eventueel met een scrubhandschoen, zorgt er niet alleen voor dat je minder last zult hebben van ingegroeide haartjes maar het maakt epileren ook minder pijnlijk. Doordat de huid ontdaan is van dode huidcellen en olie staan de haartjes meer rechtop en zijn ze makkelijker in één keer te verwijderen.

Eerst een waxbeurt
Als je voor de eerste keer wil gaan epileren spreekt het voor zich dat hoe minder haartjes er zijn om te verwijderen, hoe minder pijnlijk het zal zijn. Daarom kan het helpen om eerst langs een schoonheidssalon of waxbar te gaan om je te laten waxen en een week later de teruggegroeide haartjes te epileren. Zo wen je langzaam aan het gevoel en gaat het ook meteen een stuk sneller.

Hoger aantal pincetten
Een epileerapparaat bestaat uit allemaal ronddraaiende pincetjes die één voor één haartjes uittrekken. Vaak kun je de snelheid waarop dat gebeurt zelf regelen maar het spreekt voor zich dat hoe meer pincetjes er zijn, hoe sneller het epileren gaat en hoe minder pijnlijk het zal zijn. Ter vergelijking: de Silk épil 3 van Braun heeft 20 pincetten terwijl de Silk épil 9 er dubbel zoveel heeft. Ben je vroeger ooit met epileren begonnen maar vond je het toch te pijnlijk dan loont het misschien de moeite om het nogmaals met een recenter toestel te proberen.

En dat waren mijn tips voor minder pijnlijk epileren. Wanneer je je door de eerste paar keren kan heen worstelen zul je zien dat het steeds minder pijnlijk zal worden en ben je zeker van een gladde huid gedurende minstens 2 weken.

Heb jij ervaring met deze manier van ontharen?

Dit vind je misschien ook leuk?

16 Reacties

 1. 20 januari 2016 / 9:13 AM

  Fijn dat je tips hier deelt. Dan kunnen veel vrouwen profijt van hebben. Gelukkig heb ik zelf niet veel haar op mijn benen waardoor ik het nooit hoef te scheren. Godzijdank. En op de plek dat ik moet scheren doe ik het altijd onder de douche.

 2. 20 januari 2016 / 11:38 AM

  Goede tips, misschien nog een: de huid strak trekken. Hoe minder weerstand je hebt hoe minder pijnlijk het is. Ik epileer al vrij lang en voel er eigenlijk niets meer van.

 3. 20 januari 2016 / 12:02 PM

  Ik scheer normaal altijd, maar met deze tips ga ik van de zomer misschien wel overstappen op epileren. xx

 4. 20 januari 2016 / 12:15 PM

  Goeie tips. Maar dep pijn vind ik niet ZO’N groot probleem. Wel dat een epilator mijn benen nooit perfect glad maakt >:-(

 5. 20 januari 2016 / 1:21 PM

  Vroeger heb ik mijn benen geëpileerd, maar echt nooit meer! Doe mij maar gewoon scheren of harsen xD Met epileren sprongen de tranen in mijn ogen (letterlijk!!), terwijl ik dat bij de andere manieren absoluut niet heb 🙂

 6. 20 januari 2016 / 2:40 PM

  Wat handige tips! Ik laat het normaal waxen, maar tussendoor kan epileren wel handig zijn. Hopelijk is het met deze tips iets minder pijnlijk!

 7. 20 januari 2016 / 4:10 PM

  Heeeel handige tips! Ik heb echt een lage pijngrens maar wil wel glad blijven natuurlijk haha.

 8. 20 januari 2016 / 5:16 PM

  Wat leuke tips zijn het meid.
  Ik ga der zeker paar van proberen 🙂

 9. 20 januari 2016 / 7:37 PM

  Het groeit hier de deur onderdoor. Ik stel de pijn nog even uit tot het begin van de zomer 😉 X

  • Bianca
   20 januari 2016 / 8:36 PM

   Haha, laat het wintervachtje nog maar even staan dan ^^

 10. 20 januari 2016 / 9:15 PM

  Handige tips! Zelf heb ik nog nooit geëpileerd, maar scheer het altijd.

 11. 20 januari 2016 / 10:11 PM

  Fijne tips, maar toch hou ik het bij scheren 🙂
  Enkel mijn wenkbrauwen laat ik iedere maand epileren!
  X

 12. 20 januari 2016 / 10:51 PM

  Goede tips. Zelf scheer ik eigenlijk altijd, maar ik ga deze tips toch onthouden voor als ik een keer besluit over te stappen naar epileren.

 13. 24 januari 2016 / 2:22 PM

  Wat een super tips! Dit ga ik eens uitproberen want ik heb eens één keer mijn benen willen epileren, pfff dat deed pijn. Sindsdien heb ik het nooit meer gedaan.. :’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *