Maximale haarlengte

Vaak krijg ik de vraag waarom meisjes of vrouwen geld uitgeven aan extensions terwijl ze net zo goed hun eigen haar kunnen laten groeien. Sommige vrouwen kunnen inderdaad gewoon hun haar laten groeien tot op de gewenste lengte maar lang niet iedereen kán lang haar hebben. Hoe lang je haar maximaal kan worden is genetisch bepaald.

Vrouw met lang haar
Als je al langer dan vijf jaar probeert je haar langer te krijgen dan de lengte die je nu hebt, dan kun je er van uitgaan dat jouw haar niet de genetische factoren heeft om het nog langer te laten worden.

Hoe snel groeit je haar?

Je haar groeit gemiddeld ongeveer 1cm per maand, wat neerkomt op ongeveer 12cm per jaar. Minstens om de 3 maanden moet je de dode puntjes laten knippen wat al gauw betekent dat er om de 3 maanden 1,5cm wordt afgeknipt = 6cm haargroei per jaar, wat vrij weinig is.

Hoe lang blijft je haar groeien?

Dit is echter niet de enige dwarsboom op de weg naar lang haar. Elk haar groeit namelijk maar 2 tot 7 jaar en valt dan uit. Stel dat jij zo’n pechvogel bent waarvan het haar slechts gedurende 2 jaar groeit dan wordt je haar nooit langer dan schouderlengte! Als je dan ook nog eens krullen hebt dan heb je voortdurend een kort kopje.

Er zijn natuurlijk ook uitzonderingen: vrouwen bij wie het haar sneller groeit dan 1cm per maand en bij wie het daardoor extreem lang kan worden. Bijvoorbeeld Crystal Gayle met haar natuurlijke lange lokken die bijna de grond raakten.

Ik laat mijn haar nu al 6 jaar groeien en om de 3 maanden gaat er 1,5cm af, dat betekent dat mijn haar nu zo’n 36cm lang is. Ik denk dat dat ongeveer klopt maar vrees een beetje dat mijn haar zijn maximale lengte heeft bereikt. Ik kan het wel nog wat langer laten worden maar dan mag ik het niet meer knippen en gaat het er onderaan erg droog uitzien, afbreken en splijten. Dit splijten zou altijd maar “hoger” gaan zodat ik ten slotte een flink stuk zou moeten laten knippen.

Heeft je haar zijn maximale lengte bereikt? Dan kun je gelukkig je haar langer laten lijken met een paar simpele trucjes. Je kan ook clip in extensions of vaste extensions nemen als je langer haar wil. Wil je de hoop nog niet opgeven? Met deze tips gaat je haar sneller groeien.
Hoe lang is jouw haar momenteel?

RelatedPost

6 Reacties

 1. Anoniem
  18 november 2011 / 3:16 PM

  ik heb 3jaar gespaart en m'n haar is al 2cm onder de borst hehe

 2. Anoniem
  5 juli 2012 / 12:02 PM

  Jaloers, dus knippen maakt niks uit? Dan blijf ik gwn om de 2 jaar naar de kapper gaan, of niet eens naar de kapper. Heb dr een hekel aan, wil het zo'n 15 cm onder de borst hebben t liefst ^^

 3. Anoniem
  29 oktober 2012 / 9:47 AM

  Inderdaad, dan ga ik ook niet meer naar de kapper, haha.
  Mijn haar is nog 5cm boven mijn borst… Ik moet dus
  nog even sparen. ;p

 4. Anoniem
  9 november 2012 / 8:24 PM

  Ik had lang haar ongeveer 10 cm over mijn borst, en heb later in een boek gekeken voor modellen voor je haar , en vond een schuine boblijn wel mooi , ik had er later echt spijt van . Dus denk goed na of je het wel wil of niet als je je haar kort wil laten knippen

 5. Anoniem
  6 december 2012 / 10:07 PM

  hee..meiden heb wel n tipje!..mosterd olie..het stinkt wel..maar werkt uitstekend..je haar word veel dikker en gaat sneller groeien..wel 4cm per maand!!..als je dan om de 3 maanden 2 cm aflaat knippen..groeit je haar er onwijs mooi van..en je krijgt gelijk ook sterker haar..(ik en me zus ,zijn ermee bezig..en we zien verschil..veel sterker en zachtere langer haar!!…probeer het !

  • Anoniem
   28 december 2012 / 11:28 PM

   Waar koop jij die mosterdolie? van welk merk? ik wil het graag proberen want heb heel erge krullen, als ik mijn haar stijl vind ik de lengte al beter, maar het is heel slecht voor mijn haar en kost veel tijd. Krullen past daarnaast ook wel gewoon bij me. Maar ik lijk mijn haar niet langer dan deze lengte te krijgen, dus misschien als het echt sneller gaat groeien kan ik die maximum lengte 'doorbreken' 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *