Yves Rocher Pure Calmille

Al decennialang maakt Yves Rocher verzorgingsproducten op basis van planten en net zoals de bekende blauwe pot van Nivea heeft ook Yves Rocher zo’n klassieker in het assortiment. Pure Calmille, een wonderpotje met crème dat voor verschillende doeleinden geschikt is bestaat al sinds 1964 en vandaag wordt het tijd dat ik er ook eens mijn mening over ga vertellen.

De Pure Calmille lijn van Yves Rocher bevat naast deze veelzijdige crème ook nog een reinigingsmelk, een reinigingsgel, reinigingsdoekjes en een hydraterende dagcrème. De prijzen zijn sowieso al aantrekkelijk maar er zijn ook geregeld flinke kortingen waardoor je zo’n potje soms al voor minder dan 4 euro kunt aanschaffen.

Toen ik het potje voor het eerst in handen kreeg vond ik het er meteen
leuk uitzien. Op de witte verpakking staat een kamilleplant en op de
achterkant staat wat info over de inhoud van de pot en de
ingrediëntenlijst van de crème. We zien vooral druivenpitolie, palmolie, koolzaadolie en natuurlijk extracten van de kamillebloem. Deze kamillebloem wordt trouwens al sinds het begin geteeld in het Franse La Cacilly. 

Kamille heeft heel wat heilzame eigenschappen en wordt vaak in crèmes en zalfjes gebruikt, specifiek voor de droge huid maar ook voor kleine wondjes die slecht helen of zonnebrand. 

Zelf vind ik deze crème erg fijn voor na het zonnen, hij trekt vrijwel meteen in en laat een heerlijke geur maar vooral een extreem zacht gevoel achter. Ik durf te zeggen dat deze crème mijn huid zachter en gladder maakt dan de meeste bodylotions en butters die ik al geprobeerd heb. Voor mij wordt de Pure Calmille pot dus zeker een blijvertje.

De Pure Calmille crème voor lichaam en gelaat is te koop bij Yves Rocher en kost normaal €5,90 voor een potje van 125ml. Dat is duurder dan de bekende blauwe pot van Nivea maar deze crème bevat dan ook heel wat plantaardige oliën. Ik ben fan!

Was jij al bekend met de Pure Calmille crème van Yves Rocher?

Dit vind je misschien ook leuk?

13 Reacties

 1. 29 juli 2015 / 8:20 AM

  Deze lijkt me fijn, de geur spreekt mij denk ik wel aan!

 2. 29 juli 2015 / 1:55 PM

  Ja kamille is een erg fijn ingredient dat goed werkt. wilst niet dat yves rocher op de natuuurtoer ging, interessant.

 3. 29 juli 2015 / 7:47 PM

  Ik ben dol op Yves Rocher, maar hiervan had ik nog nooit gehoord, erg! Lijkt me nochtans echt iets voor mij 🙂

 4. 29 juli 2015 / 8:10 PM

  Hé, ik ga al zo lang bij YR en toch kende ik dit product nog niet… Shame on me! Klinkt als een musthave! Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *