Deze celebrities danken hun carrière aan hun nieuwe haarkleur

In Hollywood is het hard knokken voor een rol in een film of serie en je carrière hangt er niet alleen af van je acteertalent. Veel celebrities veranderden hun haarkleur voor een filmrol en sommige celebs hebben zelfs hun hele carrière te danken aan het switchen naar een andere haarkleur. Benieuwd wie dat zijn?

celebrities andere haarkleur

Emma Stone

Hoewel we haar vooral kennen met rood haar is Emma Stone van nature een blondine. Ze probeerde jarenlang om door te breken als actrice tot ze uiteindelijk haar haar bruin verfde. Op vraag van de producer van Superbad kleurde ze haar haar rood en dat leverde haar een rol op die haar carrière op gang bracht. Ondertussen switcht ze regelmatig tussen blond en rood haar.

celebrity nieuwe haarkleur

Amy Adams

Voor Amy Adams gaat hetzelfde verhaal op. Zij kreeg als natuurlijke blondine altijd de kleine, bitchy rolletjes. Toen ze haar haar rood kleurde veranderde dat en ondertussen werd ze zelfs meermaals voor een Oscar genomineerd.

celebs andere haarkleur

Dita Von Teese

Haar lichte huidskleur doet al vermoeden dat Dita Von Teese van nature blond haar heeft en van dat typische “California girl” imago wou ze af dus kleurde ze haar haar rood. Toen dat toch niet helemaal was wat ze wou besloot ze terug naar blond te gaan maar zoals ze zelf vertelt in haar boek Your Beauty Mark kon dat enkel als ze eerst haar haar pikzwart zou verven. Gelukkig bleef ze bij die kleur want nu is ze wereldbekend als model en danseres.

Gwen Stefani

Op een paar kleine uitspattingen na hebben we Gwen Stefani bijna alleen nog maar gezien met haar bekende platinablonde coupe maar van nature heeft ze bruin haar. Na een stukgelopen relatie – Gwen zat toen nog op school – kleurde ze haar haar blond en ze bleef bij die kleur want kort daarna begon ze als zangerest bij No Doubt.

celebrities nieuwe haarkleur

 

Leighton Meester

Het is moeilijk te geloven want bruin haar staat haar zó goed, maar Leighton Meester heeft van nature donkerblond haar. Toen ze auditie deed voor de rol van Blair Waldorf in Gossip Girl waren de makers van de serie heel positief maar er was één probleem: haar haarkleur. Serena, Blair’s beste vriendin in de serie moest een blondine zijn en dus moest Leighton haar haar bruin kleuren om de rol te krijgen. Zo te zien heeft ze daar nog geen spijt van gehad.

celebrities nieuwe haarkleur

Olivia Wilde

“Met blond haar lijkt het alsof je highlighter op je hoofd hebt waardoor mensen niet anders kunnen dan je aanstaren” zegt Olivia Wilde die van nature een blondine is. Ze zegt dat haar overstap naar bruin haar zorgde voor meer diepgaande rollen waar ze in plaats van een serveuze bijvoorbeeld een dokter mocht spelen.

celebrities andere haarkleur

Marilyn Monroe

Het bekendste voorbeeld van iemand die haar succes aan haar haarkleur te danken heeft is natuurlijk Marilyn Monroe. Als (natuurlijke) brunette kreeg ze altijd brave rollen, tot ze haar haar blond kleurde. Toen verloor ze haar onschuldige imago en we weten natuurlijk allemaal dat ze daardoor een stijlicoon geworden is.

9 Reacties

 1. 20 november 2017 / 9:56 PM

  Ik wist de meeste nog niet. Was wel eens leuk om te lezen wie nu blond haar of bruin haar echt heeft.

 2. 22 november 2017 / 8:21 PM

  Van sommige wist ik het echt niet! Vooral Marilyn Monroe was verschieten. Leuk berichtje!

 3. 22 november 2017 / 8:23 PM

  Ik vraag me af of het echt door de haarkleur komt, aangezien het stuk voor stuk naast hele mooie ook hele getalenteerde vrouwen zijn 🙂 Ik ben vooral gek op Emma Stone!

 4. 22 november 2017 / 8:31 PM

  Misschien dat het komt omdat ik zelf een brunette ben maar dat vind ik toch bij de meesten het leukste staan!

 5. 22 november 2017 / 8:47 PM

  Marilyn wist ik wel..de rest? Hmm niet echt.

 6. 22 november 2017 / 9:08 PM

  bij sommige van hun vindt ik het echt een verbetering bij andere snap ik het niet helemaal.
  maar wel heel leuk om te zien dat het hun carrière een boost heeft gegeven

 7. 23 november 2017 / 10:35 AM

  Leuke dat Marilyn dit rijtje sluit, een echt icoon!

 8. 24 november 2017 / 6:48 AM

  Ik wist het van de meesten maar een leuk lijstje. Verbazingwekkend te zien hoe veel impact een haarkleur heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *