5 onmisbare haarverzorgingsproducten voor mooi en gezond haar

Wie droomt er niet van om elke dag mooi en gezond haar te hebben zoals wanneer je net van bij de kapper komt? Geen droge punten, geen frizz en liefst flink wat volume en krullen die urenlang blijven zitten. Bij de kapper worden natuurlijk heel wat producten gebruikt om dat effect te bereiken maar zelf hebben we daar op een doordeweekse ochtend niet altijd tijd voor. Daarom zijn deze 5 haarverzorgingsproducten – naast je basisproducten zoals shampoo, een föhn en een stijltang – onmisbaar in je badkamer.

haarverzorgingsproducten voor gezond haar

Heat protection spray

Een haarolie en een heat protection spray, zijn dat niet twee dezelfde dingen? Nee want hoewel een heat protection spray meestal ook een aantal oliën bevat zijn lang niet alle soorten olie geschikt om je haar tegen de warmte van een föhn of stijltang te beschermen. De oliën die dat wel zijn kunnen temperaturen van meer dan 200°C verdragen, denk dan aan zonnebloemolie, olijfolie en avocado-olie. Het nadeel van deze oliën is dat ze je haar verzwaren terwijl heat protection sprays andere stoffen bevatten die je haar licht en luchtig houden.

Een deep conditioner (afgestemd op jouw haartype)

Een deep conditioner is een conditioner waarvan de bestanddelen dieper in je haar kunnen doordringen. Dat zorgt ervoor dat je haar er langer goed blijft uitzien en zacht blijft aanvoelen dan bij een conditioner voor dagelijks gebruik. Die laatste zijn namelijk enkel bedoeld om de weggewassen natuurlijke oliën tijdelijk te vervangen. Een deep conditioner hoef je enkel te gebruiken wanneer je haar dof geworden is of wanneer je merkt dat je haar een boost nodig heeft. Doordat deep conditioners dieper in je haar doordringen houdt het effect ook langer dan één wasbeurt aan.

Droogshampoo

In tijden waarin elke minuut telt hebben we echt geen tijd om elke dag ons haar te wassen, droog te föhnen én in model te stylen. Bovendien is het veel beter voor je haar en hoofdhuid om je haar niet elke dag te wassen. Daarom is droogshampoo onmisbaar om een wasbeurt een dagje uit te stellen want het zorgt voor een instant fris gevoel terwijl het toch je haar zacht en glanzend houdt. Je hoeft het enkel op de aanzet te sprayen, vingers erdoor en klaar.

Textuurspray

Is textuurspray dan niet precies hetzelfde als droogshampoo? Nee, meer zelfs, het is precies het tegenovergestelde. Droogshampoo gebruik je wanneer je haar na een wasbeurt terug vettig begint te worden, textuurspray wordt meestal gebruikt net na het wassen en in model brengen van je haar. Je haar is dan namelijk veel te glad om er iets mee te kunnen doen: krullen blijven niet zitten en vaak is je haar zelfs te glad voor een elastiek.

Light hold hairspray

Wanneer je net je haar hebt gekruld, opgestoken of perfect stijl hebt gemaakt dan wil je ook dat dit effect de hele dag aanhoudt en niet na enkele uren alweer verdwenen is. Daarom is ook een goede, light hold hairspray onmisbaar. Het verschil met een gewone hairspray is dat hij je haar flexibel en makkelijk doorkambaar houdt. Zo beweegt je haar nog natuurlijk mee terwijl een sterkere spray bedoeld is voor perfect strak haar tijdens een speciale gelegenheid maar niet voor elke dag.

Niet al deze producten zijn makkelijk in de supermarkt te vinden, richt je daarom tot gespecialiseerde (kappers)zaken. Door online bij dit soort webwinkels te shoppen kun je flink wat besparen, zo heeft Deals.be op dit moment interessante kortingen in samenwerking met Haarboetiek.

21 Reacties

 1. 7 november 2017 / 11:47 AM

  Ik gebruik eigenlijk alleen shampoo, maar als ik dit zo lees denk ik misschien moet ik toch eens meer gaan gebruiken. Droogshampoo lijkt me eigenlijk wel wat. duidelijk uitgelegd, bedankt!

 2. 7 november 2017 / 12:14 PM

  Wat een goede tip. Ik wil zo graag hetzelfde effect creëren als dat ik net bij de klapper vandaan kom. Misschien lukt het hiermee!

 3. 7 november 2017 / 1:05 PM

  Droogshampoo vind ik echt verschrikkelijk..Ik heb krullen van mezelf en ik gebruik echt alleen producten voor mijn krul. Zo gebruik ik ook geen shampoo die iedereen heeft, zoals Andrelon etc . Ik gebruik een Co-wash. Ik gebruik ook CHI, speciaal tegen de hitte voor je haren, als ik echt mijn haar wil bij krullen. Ik gebruik het ook zomaar, de geur is awesome! Je haar is zacht en voelt goed aan. Voor de rest gebruik ik natuurlijke oliën voor mijn punten. Leave-in conditioners, het is goed voor mijn krullen, het voedt enorm en mijn haren zijn niet droog meer. En natuurlijk mijn Aunt Jackie. Dit is nu echt een geweldig product voor als je krullen hebt. Het ruikt superlekker en je krullen dansen en shines.

  • Bianca
   7 november 2017 / 7:29 PM

   Hallo Sylvia, krullend haar vraagt inderdaad een heel andere aanpak. De Chi producten zijn inderdaad super fijn, maar voor veel mensen zonder krullen juist iets te ‘rijk’. Ben je lid van de facebook groep curly forever (haar verzorging volgens cg methode)? Hier komen zoveel fijne producten voor krullend haar voorbij, ik haal er vaak tips vandaan die ik dan weer doorgeef aan klanten met krullend haar 🙂

   • 13 november 2017 / 12:53 PM

    Nee! ik direct eens kijken,,en dan zal ik lid worden, want tips zijn we dol op he? 😉 ThnX

 4. 7 november 2017 / 1:08 PM

  Voor mij zelf is argan olie onmisbaar geworden. Het is het enige wat helpt tegen pluizig haar bij mij.

 5. 7 november 2017 / 1:49 PM

  Klinkt als goede producten! Droogshampoo kan best fijn zijn.

 6. 7 november 2017 / 1:58 PM

  Informatieve blog, maar vooral leuk om Sylvia haar reactie te lezen, omdat ik ook krullen heb. En dat is af en toe echt een crime… Zelf gebruik ik verschillende merken met verschillende doelen. Het serum met argan olie van de Action is echt handig!

 7. 7 november 2017 / 2:15 PM

  Bij mij is een haarcreme/masker onmisbaar… Heerlijk om je na het douchen zo eens even te verwennen!

 8. 7 november 2017 / 7:24 PM

  Handige tips! Droogshampoo gebruik ik ook vaak. Vindt dat echt een fijn product.

 9. 7 november 2017 / 7:25 PM

  Ik zweer bij de haarproducten van Uniq One! Die zijn echt heerlijk en heel verzorgend voor je haar 🙂

 10. 7 november 2017 / 9:28 PM

  Wat een interssant artikel! Ik heb het opgeslagen om gemakkelijk weer terug te vinden zodra ik in de winkel of kapperszaak sta. Een droogshampoo en textuurspray wil ik nog wel echt aanschaffen. Lijkt me inderdaad onmisbaar.

 11. 7 november 2017 / 10:33 PM

  Handig tips. Lijken mij heerlijk haar producten.

 12. 8 november 2017 / 12:06 AM

  Oh fijne producten. Ik zou die textuurspray wel eens willen proberen, lijkt me heel handig!

 13. 8 november 2017 / 7:27 AM

  Handige tips! Alleen droogshampoo ben ik wat huiverig voor. Lees daar veel slechte ervaringen mee. Weet jij hoe dit zit?

 14. 8 november 2017 / 8:59 AM

  Sinds een tijd gebruik ik nu de producten van Sebastian en ik wil niet meer zonder. Verder probeer ik veel natuurlijke producten te gebruiken 🙂

 15. 10 november 2017 / 1:43 PM

  Ik gebruik nooit droogshampoo want dat voelt niet goed met mijn golvende krullen. De andere producten klinken wel goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *