Highlights, balayage of babylights, zo kies je de juiste techniek

Highlights in alle vormen en maten zijn nu al jarenlang populair en terecht want ze geven je op een subtiele manier toch een totaal andere uitstraling. Van balayage tot sombre en van babylights tot flamboyage, al deze trends kwamen voorbij en ook dit jaar blijven highlights trendy. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen al deze technieken en hoe kies je tussen highlights, balayage of babylights?

Highlights, balayage, babylights, flamboyage of ombre?

highlights, balayage

Highlights

Bij de klassieke, bekende highlights worden kleine plukjes haar vanaf de wortels tot de punten lichter gekleurd en in folie gewikkeld. Op die manier krijg je een preciezer resultaat dan bij balayage en doordat de verf in de folie geactiveerd blijft kun je een lichter resultaat bekomen. Doordat highlights al aan de aanzet beginnen zul je sneller uitgroei zien, toch wordt deze techniek de laatste tijd weer populairder.

highlights, balayage

Balayage

Balayage is een techniek waarbij met de vrije hand stroken haar geverfd worden in een paar tinten lichter dan je basiskleur. Bij balayage begint de kapper niet met verven bij de aanzet van het haar maar wordt er een lichter frame rond het gezicht gemaakt, hoe meer naar achter hoe lager de lichtere kleur begint. Bij balayage is het resultaat natuurlijker en lopen de kleuren meer in elkaar over.

highlights balayage

Babylights

Babylights zijn superfijne highlights die zich vooral bij de punten concentreren. Doordat babylights zo fijn zijn geven ze optisch meer volume aan dun haar. Voor een extra natuurlijk effect kies je babylights die maar een paar tinten lichter zijn dan je eigen haarkleur. Less is more bij deze vorm van highlights.

babylights

Flamboyage

Flamboyage is een mix tussen ombré en balayage. Bij deze techniek gaan we eveneens niet te dicht tegen de aanzet beginnen maar gaan we ons meer focussen op de punten. Die mogen, net zoals bij een ombré, een stuk lichter zijn dan de rest van je haar.

flamboyage

Ombré

De ombré werd jaren geleden populair en is dat nog altijd. Bij een ombre is er een kleurverloop van donker naar licht. Anders dan bij balayage, highlights of flamboyage is dat de punten niks meer van de donkere kleur bevatten. Je haar in een ombré verven is dan ook iets schadelijker voor de punten dan de andere besproken technieken.

ombre

Ga jij voor highlights deze zomer?

13 Reacties

 1. 26 maart 2018 / 3:59 PM

  Flamboyange en ombre vind ik zo mooi. Flamboyage heb ik vaker gehad en door dit artikel overweeg ik het weer. Wel eerst nagaan of het goed gaat bij beginnend grijs haar. 😳

 2. 26 maart 2018 / 4:34 PM

  Ik heb net vorige week highlights laten zetten 😉 leuk voor inspiratie dit!

 3. 26 maart 2018 / 9:14 PM

  Hihi de eerste en laatste keer dat ik highlights zette was ik iets van 14 ofzo, met roze of oranje verf geloof ik, deden we het zelf en werd het een grote ramp. Gelukkig was de verf uitwasbaar. En gelukkig zijn er inmiddels echt hele chique opties, want wat is dat ombre haar mooi!

 4. 27 maart 2018 / 6:59 AM

  Oh, mooi allemaal zeg! Ik krijg helemaal zin om dit ook te laten doen met mijn haar!

 5. 27 maart 2018 / 9:19 AM

  Ik vind de flamboyage en ombre erg tof! Bedankt voor de inspiratie 🙂

 6. 27 maart 2018 / 2:57 PM

  ik vond het vroeger altijd leuk om mijn haar te laten verven. Highlights heb ik een keer gedaan. En toen nooit meer. Het stond prachtig maar ik heb er dus niet het benodigde zitvlees voor…Tegenwoordig draag ik met trots een grijs hoofd

 7. 27 maart 2018 / 7:41 PM

  Ik verf zelf mijn haar niet maar ik vind vooral de balayage en de babylights mooi. Ombré kan ook heel mooi zijn in sommige gevallen.

 8. 28 maart 2018 / 4:47 PM

  Mooi hoor. Ik heb van mezelf verschillende tinten in mijn haar op één of andere manier. En zeker wanneer de zon schijnt lijkt een deel meer te bleken dan de rest haha. En het viel mij op dat die kleurverschillen nu na het verven ook nog steeds zichtbaar zijn

 9. 28 maart 2018 / 6:12 PM

  Leuk om weer wat te lezen over de haartrends. Ik ben zelf haarstyliste geweest, maar ik loop al wat jaren achter, haha!
  Zelf ben ik weg van de ombré en balayage en heb dit ook gehad toen mijn haar nog lang was. Afgelopen herfst heb ik alles eraf gehaald en een kort kapsel genomen, lekker makkelijk en qua kleur ook zelf bij te houden. Ik heb het vanmiddag toevallig gekleurd, zwart met een lok blauw en roze, steekt lekker af. 🙂

 10. 29 maart 2018 / 2:33 PM

  Och wat mooi zeg allemaal. Ik ben gek op highlights, helaas kan mij haarstructuur daar iets minder goed tegen al die kleurverandering.
  Als het mogelijk was met mijn haar dan had ik dit zeker wel gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *