Met deze 5 vreemde producten maken haarstylisten de mooiste kapsels

Haarstylisten, het lijkt wel of ze kunnen toveren met haar. Ze creëren volume in fijn haar alsof het niks is en maken dof haar weer glanzend. Haarstylisten die achter de schermen werken bij modeshows of die kapsels maken voor reclames op televisie werken vaak ook nog onder grote tijdsdruk. Een kapsel volledig afwerken in 10 minuten is dan ook geen uitzondering. Hoe doen ze dat en welke, soms nogal vreemde  haarproducten gebruiken ze daarvoor?

haarstylist producten

Bier

Adruitha Lee, de haarstyliste die het kapsel verzorgde van Margot Robbie tijdens de opnames van “I, Tonya”, vertelde dat ze heel wat pruiken heeft gebruikt om Margot het 80’s kapsel te geven van Tonya Harding, de kunstschaatsster waarop het hoofdpersonage is gebaseerd.

Om de pruiken dezelfde hoeveelheid textuur en volume te geven zoals dat gebruikelijk was in de 80’s gebruikte Adruitha Lee geen mousse of hairspray maar bier. Het was dit onwelriekende drankje dat ervoor zorgde dat Margot’s froufrou zo perfect omhoog bleef staan tijdens de opnames.

Toupee tape

Je kent ze wel, die reclames waarbij er wind gemaakt wordt waardoor de haren van de modellen dan zo mooi gaan wapperen. Alleen blijft hun froufrou wel altijd perfect op zijn plaats liggen. Hairstylisten plakken daarvoor letterlijk de froufrou vast aan het hoofd met toupee tape, een soort dubbelzijdige tape die gebruikt wordt om een toupee (een haarstukje dat door mannen gedragen wordt) vast te zetten.

pijpenragers kapsel

Pijpenragers

Pijpenragers, de kleurrijke tooltjes die gebruikt worden om de gootsteen proper te maken of om mee te knutselen, zijn ook geliefde tooltjes onder hairstylisten. Charles Baker Strahan geeft toe dat hij ze wel eens gebruikt om een typisch 80’s kapsel te creëren met kleine pijpenkrulletjes, maar dan zonder permanent.

Lees ook: de haar geheimen van celebs | Zo verzorgen ze hun hollywoodhair

T-shirt

Je haar drogen met een t-shirt, een paar jaar geleden werd het echt een hype toen een celebrity hairstylist deze tip had gedeeld. Omdat de ruwe vezels van een handdoek je haar kunnen beschadigen zou een oude t-shirt veel beter zijn om je haar gezond en glanzend te houden.

vreemde haarproducten

Droogtrommeldoekjes

Je kent het wel, je hebt pas je haar gewassen en met föhn gedroogd en vervolgens vliegt het knetterend alle kanten op. Statische elektriciteit is vervelend maar in fris, pasgewassen haar wil je geen olie gebruiken. Ook hairstylisten kennen het probleem en wat zij dan doen is een droogtrommeldoekje over het haar van de modellen halen. Zo’n doekje haalt statische elektriciteit weg, is niet vettig en ruikt ook nog eens lekker naar wasverzachter. Een prima noodoplossing dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *