interieurtrends 2016 01
Interieur

De interieurtrends voor 2016

Waar de make-up en fashion trends elk jaar wijzigen houden interieurtrends gelukkig wat langer aan. In 2015 waren roségouden accessoires een enorme hype en dat blijft nog wel even zo. Maar dat betekent niet dat we in 2016 exact hetzelfde gaan zien als vorig jaar. Er zijn wel wat kleine wijzigingen, vooral als het om de kleuren gaat. Benieuwd naar de interieurtrends voor 2016?

interieurtrends 2016 01

Ronde en ovale vormen

Ronde vormen geven je interieur een speelse toets en besparen ruimte. We zien ze vooral terug in verlichting, kandelaars en vazen en in wat grotere vormen. De vorm is tijdloos, maar de gebruikte kleuren verschillen wel.

Poederkleuren

De basiskleuren voor interieurs zijn natuurlijk wit en zachte poederkleuren. Deze kleuren zorgen voor harmonie en zijn makkelijk te combineren met gouden accenten maar ook met grijs en zwart. Je kan de kleuren bijvoorbeeld gebruiken in raambekleding die je hier kan kopen, of in kussens en plaids.

Groentinten

Iets meer trendgevoelig zijn de accentkleuren en die staan dit jaar in het teken van de natuur. Vooral groentinten zoals mosgroen en flessengroen zijn populair maar je kan natuurlijk ook voor echte natuurlijke elementen kiezen zoals planten, eventueel in groentinten. Daarnaast is ook koel grijsblauw een trendkleur.

interieurtrends 2016 2

Zwart metaal

De koperen mandjes kent iedereen ondertussen wel maar je ziet ze ook steeds meer in zwart, zoals hier in de h&m home webshop. En dat niet alleen, zwarte metalen spiegels en stoelpoten gaan we dit jaar vaker terugzien. Deze trend gaat samen met de zwarte metalen plantenhouders op pootjes.

Gehaakte kussens

Gehaakte kussens, poefs en plaids zijn alweer een tijdje populair en deze trend blijft ook in 2016 meegaan. De stof is aangenaam en de textuur brengt warmte en gezelligheid in je interieur. Wil je het liever wat luchtiger, dan is linnen een mooi alternatief, vooral in de lente en zomer.

Wat is jouw favoriete interieurtrend?

Dit vind je misschien ook leuk?

This article has 11 comments

 1. jeapiebel

  Hier kan ik mij goed in vinden, zeker de eerste foto’s vind ik echt mooie trends. Mooi groen gebruiken ze hier. Gehaakte kussens heeft ook wat.

 2. José

  Ik vind zwart metaal steeds leuker worden!

 3. Cindy

  leuke trends, kan me er helemaal in vinden al heb ik met veel dingen wel wat waardor ik een maffe mix in huis heb.

 4. Heidi

  Wat een leuke artikel is dat.

 5. Saraya

  Leuke trends, vooral de gehaakte kussens vind ik zo mooi 🙂
  X

 6. Sanne

  Hmm interieurtrend? Ik doe gewoon liever mijn eigen trend in huis. Telt dat ook? Ik koop meestal gewoon wat ik zelf leuk vind. Of ik maak het zelf.

 7. Daniëlle

  Mooie inspiratie! Marble mag ook niet ontbreken, like it!

 8. Mariska

  Poederkleuren vind ik sowieso heel mooi altijd 🙂

 9. Cindeline

  Leuk dat ik weer even op de hoogte ben van de komende trends, mijn favorietje blijven toch de roségouden spulletjes, gelukkig is die er dit jaar ook nog een beetje 🙂

 10. Djuli

  Prachtig die groentinten en grote ronde vazen!

 11. Josine

  Bedankt voor de tips! Ben mijn nieuwe huisje verder aan het pimpen, dus dit kon ik goed gebruiken! Liefs Josine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *