Lampe Berger geurlamp review

Lampe Berger, hebben jullie daar al ooit van gehoord? Ik tot voor kort in elk geval niet. Nadat mijn Ikea geurkaarsjes opgebrand waren ging ik op zoek naar een alternatief. Soy Scents zijn leuk, maar na een paar uur is de geur eruit en geeft de olie geen geur meer af. Geurolie is een betere optie, maar je moet er water bij mengen en na een uurtje is alles verdampt. En geurkaarsen zijn meestal ook geen lang leven beschoren.Op een forum vond ik een heel topic aan laaiend enthousiaste reacties over een geurlamp: de Lampe Berger.

Geurkaarsen, een automatische verstuiver, geurolie en soy scents maskeren enkel onaangename geurtjes. De Lampe Berger werkt anders dan de bovenstaande middelen. Deze lamp beschikt over een systeem die de lucht filtert en onaangename geuren vernietigt. Je kan de lamp met geurloze olie vullen zodat de lucht in je huis gefilterd wordt (handig bij rokers of allergieën) of je kan hem vullen met één van de heerlijke geuroliën van Lampe Berger zodat je huis lekker gaat ruiken.
Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en hoewel de geurlampen van Lampe Berger niet goedkoop zijn kocht ik toch een setje, om te testen of het echt zo fijn werkt. Bovenstaande set is tijdelijk verkrijgbaar op Huisparfumwinkel.nl voor 42,50 euro. Daarin zit dan een lamp, een lont, een trechtertje en een klein flesje geurolie.
Ik moet toegeven dat ik er in het begin niet veel van snapte, maar eigenlijk is het heel simpel: je hebt 2 doppen bij je lamp, een sierdop en een afsluitdopje. Eerst vul je de lamp voor 2/3 en dan doe je de lont erin. Laat hem gedurende 20 minuten vollopen met olie. Dan steek je de lamp aan en laat hem 2 minuten branden. Nu wordt hij goed warm, en na 2 minuten mag je hem uitblazen.
Afhankelijk van hoe groot de ruimte is die je wil filteren laat je hem ongeveer 20 minuten aanstaan per 10m2. In mijn living laat ik hem een uurtje werken met de sierdop erop en plaats er daarna de afsluitdop op. Zo zet je de werking stop, maar de kamer blijft zeker nog een halve dag lekker ruiken.

Mijn mini flesje van 180ml is inmiddels op, na 2 dagen, maar ik moet toegeven dat ik hem 2x ben vergeten uit te zetten en de olie dus urenlang is blijven verdampen. Toen mijn mini flesje op was heb ik de lont gewassen en hem 24u laten drogen, daarna kun je overschakelen op een nieuwe geur. Je kan ook gewoon je lamp bijvullen met neutrale olie en als dit op is overschakelen op een andere geurolie.

1 Liter geurolie kost 25,90 euro, dat is niet heel goedkoop maar wanneer je hem niet zo vaak gebruikt doe je er volgens mij erg lang mee. Echt goeie geurkaarsen die de hele kamer bereiken zijn ook duur, volgens mij komt het in verhouding goedkoper uit. Bovendien is de verzending gratis vanaf 50 euro.
Ik ben in elk geval verkocht en wil niks anders meer. De lucht “voelt” echt gezuiverd en de parfums zijn heerlijk. Ook als je snel hoofdpijn krijgt bij bepaalde geuren zoals ik kun je de Lampe Berger gebruiken, met of zonder parfum, nare geurtjes worden sowieso verwijderd. Ook heel mooi om cadeau te doen vind ik, ik ga er denk ik eentje kopen voor mijn vader die helaas de gewoonte heeft binnen te roken.
Hoe parfumeer jij je huis, en heb je al ooit van de Lampe Berger gehoord?

RelatedPost

6 Reacties

 1. natasja kroneman
  19 december 2012 / 2:05 PM

  ik ken het idd, gebruik het zelf van sabon een beetje hetzelfde systeem.

 2. Anoniem
  26 december 2012 / 11:15 AM

  heb een startersset gekregen als kerstpakket , en inmiddels een paar keer gebruikt.
  Ik heb de geur gemengd met de neutrale omdat het anders misschien wel erg zou gaan overheersen,maar wil het ook een keer ongemengd proberen. Dit omdat de geur nu sneller weg lijkt dan de bedoeling is.
  eea hangt ook sterk af van de plaats waar je hem neerzet.
  het is dus echt proberen wat voor jou het handigste is.

  na frietjes gegeten te hebben was de vetstank in de woonkamer snel verdwenen,echter als ik in de (half open) keuken ging staan rook ik het nog wel wat. maar het is in ieder geval een grote verbetering. 🙂

  Misschien ga ik er mettertijd voor de bovenverdieping ook eentje aanschaffen….

  • 29 mei 2014 / 11:23 AM

   Bedankt voor de tip! De lampe berger olie is inderdaad erg duur. Zag dat ambi pur ook olie had die ervoor geschikt is maar deze is volgens mij nog goedkoper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *