Zo laat je een goedkope pruik natuurlijk lijken

Pruiken, sinds de unicorn en rainbow hair trend zijn ze razend populair want met een pruik kun je nieuwe trends uitproberen zonder dat je je haar hoeft te kleuren. Met halloween op komst is een pruik onmisbaar en dit is dan ook het ideale moment om er eentje aan te schaffen. Wil je dat je pruik er niet zo nep uitziet en dat hij op zijn plek blijft zitten, lees dan snel verder voor enkele stylingtips die je (goedkope) pruik natuurlijk laten lijken.

pruik natuurlijk laten lijken

Ga voor kwaliteit

Natuurlijk ga je geen honderden euro’s uitgeven aan een pruik die van echt haar gemaakt is maar onder synthetisch haar is er nogal een verschil in kwaliteit. Ga geen pruik voor 5 euro kopen in een speelgoedwinkel als je wil dat je hem meer dan één keer kan dragen. Een pruik met mooie kwaliteit synthetisch haar kost tussen de 30 en de 50 euro.

Kies er eentje met een froufrou

Als het kan, kies dan voor een pruik met een froufrou of pony. Zo’n pruik ziet er een stuk echter uit doordat er geen duidelijke haarlijn is.

Breng je pruik in model

Tegenwoordig mag synthetisch haar soms met een krul- of stijltang tot 130 graden bewerkt worden maar ook als dat niet het geval is kun je je pruik wel een beetje in model brengen door bijvoorbeeld velcro rollers een nachtje te laten zitten.

Haal de glans weg

Een nadeel van synthetisch haar is dat het een onnatuurlijke glans heeft. Als je die glans kan weghalen dan gaat een pruik meer op echt haar lijken. Van volumeproducten is bekend dat ze je haar stroever maken, gebruik daarom volumespray of droogshampoo om je pruik minder glanzend te maken.

Vlecht je haar eronder

De beste manier om een pruik er echt uit te laten zien is door ervoor te zorgen dat er geen plukjes van je eigen haar zichtbaar zijn. Door cornrows in je haar te maken kun je dit voorkomen en tegelijkertijd heb je een stevige basis om je pruik vast te maken met bobbypins én gaat je haar minder jeuken.

2 Reacties

  1. 7 november 2017 / 3:28 PM

    Goede ideeën, want het is toch het mooist als een pruik er heel natuurlijk uit ziet.

  2. 15 november 2017 / 8:30 PM

    Ik vraag mij altijd af of zo een pruik jeukt als je zweet. Dankjewel voor de tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *