Dit zijn de haarkleur trends van lente en zomer 2019

Het is nog maar februari en toch kondigen de eerste mooie lentedagen zich al aan. Misschien voel je al de onweerstaanbare drang om aan de grote schoonmaak te beginnen en om de donkere en dikke wintertruien in te ruilen voor fleurige jurkjes en bloesjes. Bij een nieuwe outfit hoort natuurlijk ook een nieuwe, frisse haarkleur. Laten we eens kijken naar de haarkleur trends van lente/zomer 2019.

haarkleur trends lente 2019

Snow bunny blonde

Lichter dan zilvergrijs, die eerdere grote trend, maar veel koeler dan platinablond. Deze haarkleur met de hippe naam Snow bunny blonde zien we voortdurend voorbijkomen op de Instagrampagina’s van Amerikaanse topkappers. Gele ondertonen zijn dan ook absoluut niet gewenst bij deze trendkleur straight from Hollywood.

haarkleur lente 2019

Inktzwart

Dit is misschien niet iets wat je zou verwachten als trendkleur voor de lente en zomer maar inktzwart haar is dit voorjaar wel degelijk een trend. Het is geen kleur die zomaar bij iedereen mooi zal staan en onder een stralende zon krijgt zwart gekleurd haar al snel een rode ondertoon, regelmatige bezoekjes aan de kapper zijn dus zeker aangewezen bij deze trendkleur.

haarkleuren lente 2019

Koraalroze

De Pantone kleur van het jaar zien we jaarlijks overal terugkomen: van interieurdecoratie tot kleding en dit voorjaar zelfs op ons haar. De kleur van dit jaar is namelijk koraalroze en als je denkt dat enkel jonge vrouwen deze kleur gaan kiezen ben je mis, ook Julia Roberts is al gespot met koraalroze haar.

haarkleuren lente 2019

Bruin haar en gouden highlights

Ook dit is een trend die we vorig jaar al zagen, al waren het toen vooral babylights in bruin haar. Dit voorjaar zien we warme, goudkleurige highlights die vooral aanwezig zijn rondom het gezicht zoals op bovenstaande foto bij Miranda Kerr.

haarkleuren lente zomer 2019

Babyblond

Liever geen ijsblond? Ga dan voor babyblond, deze op en top zomerse kleur doet ons denken aan de natuurlijke blonde haarkleur met subtiele honingblonde accenten die kinderen krijgen als ze tijdens de zomer vaak buiten spelen. Mooi in combinatie met een zongebruinde huid en makkelijk om mooi te houden met een goeie paarse toner.

haarkleur lente 2019

Shadow roots

Shadow roots, deze trend gaat inmiddels al een tijdje mee en ook komend voorjaar steekt het niet op een centimetertje uitgroei meer of minder. Integendeel, bij blond haar hoort gewoon een uitgroei-look dit jaar.

Voor welke haarkleur ga jij dit voorjaar?

11 Reacties

 1. 14 februari 2019 / 10:12 AM

  Tof zeg! Ik verf mijn haren zelf nooit omdat ik mijn kleur eigenlijk heel mooi vind 🙂

 2. 14 februari 2019 / 2:00 PM

  de eerste is onwijs gaaf en mijn oudste dochter gaat dat zo laten verven dus ben benieuwd :D, ik houd het gewoon met wat ik nu heb 😉

 3. 14 februari 2019 / 9:31 PM

  Vroeger had ik het zwart groen blauw, maar nu hou ik het maar bij mijn eigen inmiddels peper en zout kleur haar:-)

 4. 14 februari 2019 / 10:59 PM

  Hmm doe mij maar bruin met highlights🙈al dat andere staat mij niet! Te licht of te donker.

 5. 15 februari 2019 / 8:55 AM

  Eigenlijk zijn alle haarkleuren dus gewoon in de mode als ik het zo bekijk. Ik vind ze allemaal erg leuk!

 6. 15 februari 2019 / 2:36 PM

  Doe mij maar de highlights. Lekker fris!

 7. 15 februari 2019 / 3:01 PM

  Mooie kleurtjes, maar ik hou liever mijn eigen kleur. Ik verf mijn haar nog niet. Hoeft voorlopig ook nog niet.

 8. 15 februari 2019 / 3:15 PM

  Ik verf mijn haar eigenlijk nooit maar vooral koraalroze lijkt mij wel eens een kleur die ik zou willen proberen!

 9. 16 februari 2019 / 6:35 AM

  Prachtig. Ik ben zelf altijd een beetje jaloers op mensen die zulke mooie dingen met hun haar kunnen doen. Bij mij zelf blijft het altijd een beetje raar zitten.

 10. 16 februari 2019 / 10:47 AM

  Ik denk dat ik het zo dicht mogelijk bij mijn eigen haarkleur ga houden en dat is bruin, met misschien iets van highligths erin voor de zomer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *