De BOB, de LOB of de MOB, wat past het beste bij jou?

Eerst was er de bob, het klassieke kapsel dat van tijd tot tijd terug een trend wordt. Daarna kwam de lob of lange bob en onlangs creëerde Hailey Baldwin een nieuwe trend: de mob. De gulden middenweg tussen een kapsel op kinlengte of op schouderlengte. Alle drie deze kapsels zijn in 2018 trendy maar hoe weet je nu of jij beter voor een bob of lob kan kiezen en of de mob misschien het perfecte kapsel voor je is?

bob of lob

Vanaf welke lengte wordt een bob nu eigenlijk een lob? Eigenlijk zijn daar geen regels over, zo viel het korte krullende kapsel van stijlicoon Coco Chanel ook in de categorie bobkapsels terwijl het kapsel van Cleopatra een lob zou geweest zijn. In het algemeen komen de puntjes van een bob ergens tussen de onderkant van de oren tot een klein stukje onder de kin. Een lob eindigt op of net onder de schouders en de mob zit daar precies tussenin.

Bob of lob?

Een kort, recht kapsel legt automatisch een accent op je kin en het maakt je gezicht breder. Als je een onderkin hebt dan is een lob misschien een beter idee of ga voor een bob met laagjes, dat leidt de aandacht weg van de kin. Met een bob trek je automatisch de aandacht naar je gezicht waardoor ook je make-up ineens meer gaat opvallen, zelfs als je enkel wat eyeliner en mascara draagt. Ook als je lipstick draagt zul je zien dat je er meteen heel opgemaakt uitziet met een bobkapsel.

bob of lob

Een lob heeft het voordeel dat hij bij elke gezichtsvorm past, het is dus de perfecte overstap voor iedereen die van lang naar kort(er) haar wilt zonder dat het maanden duurt voor je weer terug lang haar hebt. Maar ook wanneer je een bob hebt gehad is de lob een prima tussenstap om die vervelende tussenlengte te overbruggen. In tegenstelling tot de bob is een lob makkelijker te stylen en je kan er nog steeds flink wat textuur in creëren zonder dat je haar snel zal gaan doorhangen.

bob of lob

Of toch de mob?

De mob of medium bob zit dus qua lengte precies tussen de bob en de lob en heeft de voordelen van beide kapsels: hij kan bij een vierkant of breder gezicht en oogt toch een stuk korter dan de lob omdat hij boven de schouders uitkomt.

bob of lob

Ga jij voor de mob dit jaar?

8 Reacties

 1. 23 april 2018 / 4:08 PM

  Ik heb mijn haar eindelijk ruim op schouderlengte, dus ik ga er niks aan laten knippen nu : )

 2. 23 april 2018 / 9:13 PM

  Ik had vroeger wel een bob, maar eigenlijk staat in laagjes mij gewoon beter, dus ik waag me er niet meer aan.

 3. 23 april 2018 / 9:53 PM

  Ik heb mijn haar paar weken geleden van lang naar tot op net onder mijn schouders laten knippen. Heb nu de smaak te pakken, dus ik denk dat ik volgende keer voor de lob ga, net weer even iets korter als nu. Wel spannend elke keer haha.

 4. 24 april 2018 / 10:59 PM

  Ik heb mijn haar ooit gedoneerd, toen is er ruim 30 cm afgegaan. Toen was mijn haar echt kort. Het is nu alweer flink aangegroeid. Misschien toch maar weer kort knippen dan…

 5. 25 april 2018 / 6:13 PM

  Prachtig geschreven. Ik houd het nog eventjes op halflang haar

 6. 25 april 2018 / 6:30 PM

  Ik vind allebei de kapsels wel mooi eigenlijk. Zelf alleen nog nooit ene bob ofso gehad.

 7. 25 april 2018 / 9:40 PM

  Mijn haar is heel kort dus geen mob, bob noch lob voor mij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *