Sneak peek najaarskapsels 2018 | De retro kapseltrend

De lente is nog niet eens goed begonnen of we zien alweer de eerste trends van het komende najaar opduiken. De modetrends van herfst en winter 2018-2019 beloven alvast kleurrijk te worden met naast de typische herfstkleuren ook veel felle tinten zoals roze, geel en turquoise met hier en daar een knipoog naar de 60’s. Vooral bij Moschino werden de modellen ondergedompeld in de retro stijl. Laten we even kijken naar de retro kapsels van onder andere Gigi en Bella Hadid.

retro kapsels

Bij Moschino houden ze zich elk jaar aan één uitgesproken thema en dit jaar was dat alles wat met de 60’s te maken heeft. Denk aan mantelpakjes in de ietwat psychedelische prints van toen en ronde, lage “pillbox” hoedjes. Maar bij de sixties denken we ook aan zilverkleurige ruimtevaartpakken. Zilveren glitteraccenten komen dan ook heel vaak terug in de collectie en sommige modellen waren volledig groen of blauw geverfd als hint naar buitenaards leven.

retro kapseltrend

retro kapsels

Om de naar buiten gekrulde sixties bobkapsels te creëren werden pruiken gebruikt maar nu de bob zo’n populair kapsel is kun je dit kapsel waarschijnlijk makkelijk zelf namaken mocht je willen. Met een ronde borstel, een föhn en hairspray kom je een heel eind en maak je een leuk retro kapsel waarbij de punten naar buiten gekruld zijn. Naar buiten gekrulde punten zijn trouwens al een tijdje heel erg hip onder celebrities. Een trend die je steeds vaker zal zien dit jaar.

retro kapseltrend

retro kapsels

retro kapsels

Ga je voor een echte retro look zoals de modellen hierboven dan mag een kleurrijke touch in je outfit niet ontbreken. Ga bijvoorbeeld voor een kokerrok in een felle kleur en combineer dit met een zwart jasje en zwarte hakken van esprit. Een klassieke handtas, al dan niet in een bijpassende kleur, maakt je retro look helemaal af.

Ben jij fan van de retro trend?

14 Reacties

 1. 2 april 2018 / 2:10 PM

  ‘t Is een beetje een mengeling van Jackie O en Mad Men hé! Ik vind het wel heel mooi, maar praktisch is het niet echt hé?

 2. 2 april 2018 / 2:31 PM

  Nee, het is niet echt mijn ding. Misschien leuk voor een feestje maar in het dagelijkse leven is het absoluut niks voor mij.

 3. 2 april 2018 / 2:42 PM

  zalig! back in time met deze kapsels! ik vind deze nog altijd erg klassevol!

 4. 2 april 2018 / 2:46 PM

  Ik denk dat het me niet zou staan maar het staat hen wel!

 5. 2 april 2018 / 2:47 PM

  Ik houd zeker wel van die vintage look. Deze kapsels doen me erg aan de jaren zestig denken. Zelf zou ik het niet zo gauw dragen.

 6. 2 april 2018 / 3:05 PM

  De trends doen me telkens weer verbazen! Gewaagd denk ik, en wel uitdagend. Maar ik pas helaas hahah 🙂

 7. 2 april 2018 / 3:28 PM

  Heerlijk vind ik dit! Ik heb zelf een mega krullenbos dus bij mij zal het heel anders uitpakken en daarbij wil ik het nu juist ook weer lang laten groeien. Maar ik vind dit heel leuk en ben benieuwd wie ik ermee op straat tegen ga komen 🙂

 8. 2 april 2018 / 4:23 PM

  Ze lijken zo uit een James Bond film van de jaren 60 te komen 🙂

 9. 2 april 2018 / 6:05 PM

  Ik ga deze trend overslaan denk ik, ben niet zo’n fan van die retro look haha. Die modellen hebben er allemaal een prachtig gezicht voor maar ik denk niet dat het iedereen heel goed staat 😉

 10. 2 april 2018 / 9:50 PM

  Oeh, ik vind het ergens wel heel erg stijlvol. Toch denk ik dat het wat burgerlijk en trutterig over kan komen. Ik vind de trend twijfelachtig.

 11. 3 april 2018 / 2:35 AM

  Deze mode mag zeker terug komen. Hou er wel van. 🙂

 12. 3 april 2018 / 10:09 AM

  Ik vind het er op de foto’s heel tof uit zien, maar ik ben bang dat ik het zelf niet zo zal “rocken”. Met mijn dunne haar zal dit waarschijnlijk heel raar staan.

 13. 3 april 2018 / 8:01 PM

  Ik dacht direct aan Jacky Kennedey!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *