Waarom ik graag kleinere blogs lees

Kleine blogs vs grote blogs, een onderwerp waar de afgelopen maanden al genoeg over is geschreven. Ik lees ze allebei graag en als beautyblogger lees ik ook voornamelijk blogs die over beauty gaan, met een uitzondering hier en daar. Vandaag geef ik jullie 3 redenen waarom ik graag kleine blogs lees en vertel ik welke meerwaarde ze voor mij bieden.

kleine blogs

Essence oogschaduw

Soms sta je in de Kruidvat te kijken naar de make-up en valt je oog op een willekeurige oogschaduw, in een bordeauxrode kleur bijvoorbeeld. Zou hij goed gepigmenteerd zijn? Even testen kan niet, dus google je de naam van de oogschaduw met review erachter. Meestal kom je uit bij een kleine blog die een heel artikel heeft geschreven over die ene oogschaduw. Grote blogs doen dat misschien nog net bij een high end oogschaduw maar zeker niet bij eentje van Essence. Gelukkig zijn er kleine blogs op dat moment zodat ik meteen weet of ik die oogschaduw maar beter kan laten liggen of niet.

Interactie met lezers

Zelf sluit ik mijn artikel vaak af met een vraag, bijvoorbeeld “wat is jouw favoriete handcrème?” Als andere blogs dat ook doen vind ik het leuk om na het lezen van het artikel een reactie achter te laten. Van kleine bloggers krijg je vaak ook een bezoekje en een reactie terug. Die interactie maakt bloggen heel erg leuk.

Kleine blogs groeien

Het is zo leuk om bij blogs die je al lang volgt een transformatie te zien: hun artikelen worden beter, de foto’s worden mooier en dat doet me een beetje denken aan de tijd toen ik zelf nog maar pas blogde en alles nog moest leren. Eigenlijk blijf je altijd leren, er komen nieuwe trends en bloggers blijven groeien, als lezer is het leuk om die transformatie te zien.

Ik ben wel benieuwd of jullie dit ook herkennen in kleine blogs?

RelatedPost

20 Reacties

 1. 4 mei 2016 / 9:04 AM

  Heel erg herkenbaar! Grote blogs proberen op een andere manier interactie te krijgen met hun lezers door bv. het organiseren van een event. Maar dat vind ik helemaal niet zo persoonlijk als een leuk antwoord op een comment! Ook dat zien groeien is erg leuk 🙂

 2. 4 mei 2016 / 9:52 AM

  Ik lees ook minder grote blogs. Ik vind niet iedere grote blog een mooie foto of kwaliteit biedt. Ik denk hoe langer je blogt hoe je je blog verandert, want je kent jezelf meer op blog gebied. Hoe minder je interesseert over je blog denk ik, je blogt toch voor jezelf.

 3. 4 mei 2016 / 2:03 PM

  Ik lees het liefst ook kleinere blogs, die zijn persoonlijk ook wat meer betrokken bij andere

 4. 4 mei 2016 / 2:18 PM

  Heel erg herkenbaar, want heb zelf een kleine blog ;). Ik lees ook nog steeds het liefst kleine blogs!
  X

 5. 4 mei 2016 / 4:18 PM

  ik hou van kleine blogs <3 zo veel meer leuk contact met iedereen 😀

 6. 4 mei 2016 / 6:59 PM

  Leuk artikel 🙂 ik vind het ook zo leuk om te zien dat de kleinere blogs gegroeid zijn 🙂

 7. 4 mei 2016 / 7:42 PM

  Ik volg ook veel kleinere blogs (en ben er zelf ook 1 dus dan is het leuk om samen op te groeien :)) maar ook een paar grote. Ik heb wel het idee dat ik door de interactie op de kleinere blogs een leukere en snellere interactie met de schrijver heb.

 8. 4 mei 2016 / 8:49 PM

  Eigenlijk wel herkenbaar in kleine blogs. Ik volg een paar grote blogs en dan vooral kleine blogs. Ik merk ook dat de kleine blogs terug komen maar soms ook grote blogs. Grote blogs kan je eigenlijk heel ruim zien.

 9. 4 mei 2016 / 9:01 PM

  Ik lees ook graag liever kleinere blogs, is toch net wat persoonlijker 🙂

 10. 5 mei 2016 / 7:30 AM

  Ik kan mij ook helemaal vinden in dit artikel. Ik lees zelf ook liever kleiner blogs dan de hele grote.

 11. 5 mei 2016 / 10:23 AM

  Vooral de interactie vind ik heel leuk, maar er zijn ook grotere bloggers die daar de tijd en moeite voor nemen. Dus dat is fijn 🙂

 12. 5 mei 2016 / 10:32 AM

  Ik ben het helemaal met je eens! Alhoewel ik vooral grote blog lees wanneer ik het druk heb, ben ik dol op het lezen van kleinere blogs als ik meer tijd heb. Dan kan ik echt rustig alle artikels doornemen die ik wil lezen! Interactie vind ik zelf ook altijd fijn. Op het einde van een artikel stel ik ook altijd een vraag en ik reageer altijd op alle reacties onder een artikel! 🙂

 13. 5 mei 2016 / 11:36 AM

  Heel interessant artikel! De enige “grote” blog dat ik lees is Vera Camilla! Die meid is zo tof!

 14. 5 mei 2016 / 12:55 PM

  Met alle drie punten helemaal eens! Zo denk ik er ook over; meer interactie, je bent geen ‘nummer’

 15. 5 mei 2016 / 1:52 PM

  Ja er is inderdaad meer persoonlijke interactie op kleine blogs, dat vind ik ook erg leuk. En de groei zien is ook tof.

 16. 6 mei 2016 / 11:25 AM

  Ik ben het helemaal met je eens. Wat ik ook leuk vind aan kleinere blogs is dat je ook veel meer producten voorbij ziet komen die je niet op elke blog ziet omdat veel nog zelf gekocht wordt, terwijl je bij de hele grote blogs vaak toch dezelfde dingen als op andere blogs voorbij ziet komen. Door de kleinere blogs ontdek ik echt zoveel leuke onbekende dingen!

 17. 7 mei 2016 / 10:51 AM

  Ik begrijp je heel goed met dit artikel! Ik aanzie mijn blog ook nog steeds als een kleine blog en vind het leuk dat ik de vrijheid heb om te schrijven waarover ik wil schrijven. Bij grotere blogs zie je toch altijd weer dezelfde producten en artikels voorbij komen en dat vind ik erg jammer. Ik vind het leuk om nieuwe producten te ontdekken bij andere blogs en dat zijn dan inderdaad vaak de kleinere.

 18. 8 mei 2016 / 9:51 PM

  Leuk om te lezen dat kleinere blogs ook graag gelezen worden. Ik ben zelf nog niet superlang bezig (een dik half jaar) en ik vind elke reactie altijd leuk, dus je hebt helemaal gelijk wat dat betreft… ook al zit ik in een heel ander onderwerp, het idee blijft toch een beetje hetzelfde. Leuk stuk!

 19. 20 maart 2017 / 2:16 AM

  Dan doen wij kleine bloggers het in ieder geval niet voor niets 😉

  X Loekie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *